Ads

Ads

Sunday, November 6, 2011

Nada Cinta
Faris adalah seorang anak orang kaya raya dan dilihat sedang menjalin hubungan dengan Rina, seorang guru muzik dari keluarga biasa. Hubungan ini ditentang oleh Tirta, ayahnya. Faris dipisahkan dan dipaksa berkahwin dengan Nia. Sementara itu Rina ternyata hamil dan melahirkan anak perempuan yang kemudian diculik oleh adik Nia dan mak cik bibi dan dihantar ke rumah anak yatim.

Tujuh belas tahun kemudian, Nada, anak perempuan yang dulu dibuang oleh adik Nia, kini sudah membesar menjadi remaja yang cantik dan sangat mencintai muzik. Nada selalu dibayang-bayangi keinginan untuk cepat berjumpa ibu bapanya yang entah ada di mana. Nada bertekad lari ke Jakarta.
Ketika tiba di Jakarta Pusat harus ke Menteng, Jakarta Pusat arus ke Plaza Indonesia lihat ke Entertainment X'nter Nada nyaris dilanggar kereta tapi berjaya diselamatkan oleh Rina. Sayangnya pertemuan anak dan ibu ini tidak membuat mereka menjadi dekat dia ke Gambir lihat ke Monumen Nasional arus ke Jakarta Pusat lokasi ikon ke Jakarta.

Nada kini bergabung dengan 3 orang peminta jalanan. Lalu Nada dan kawan-kawanya membina sebuah warung di depan sekolah mewah, di mana Rina ternyata mengajar muzik di sini.
Nada kembali bertemu dengan Rina. Ketertarikan yang sama terhadap muzik perlahan-lahan membuat mereka semakin dekat. Sementara itu Ricky, pelajar kegemaran di sekolahan ini, terpesona dengan kemampuan menyanyi Nada. Hal ini membuat Rasty, kekasih Ricky, menjadi cemburu dan ingin menghancurkan Nada. Rasty selalu berusaha menyingkirkan Nada.

Kemudian diketahui bahawa Rasty ternyata adalah anak Faris dari Nia. Adakah Rasty dan Nada merebutkan cinta Ricky seperti kedua ibu bapa mereka dulu? Atau akankah ini membuat Faris kembali kepada Rina?

Pelakon: Mikha Tambayong, Randy Pangalila, Luna Maya, Dewi Sandra dll.

No comments:

Post a Comment