Ads

Ads

Monday, May 21, 2012

Konsert Kenangan Sudirman

Sempena memperingati 20 tahun pemergian Allahyarham Dato’ Sudirman Haji Arshad, sebuah konsert akan diadakan pada 3 Jun 2012 untuk mengenang jasa beliau sebagai penghibur nombor 1 Asia suatu masa dahulu. Konsert yang diberi nama “Konsert Kenangan Sudirman” ini menampilkan selebriti-selebriti terkenal tanahair untuk menjayakan konsert tersebut.

Antara selebriti-selebriti yang akan memeriahkan “Konsert Kenangan Sudirman” termasuk Dato’ Ac Mizal selaku hos, Jaclyn Victor, Misha Omar, Hafiz, Adira, Azlan and the Typewriter, Didie Alias, pelakon Hoore! Hoore! The Musical, Hujan, Ziana Zain, Osbon dan Dato’ Siti Nurhaliza. Konsert Kenangan Sudirman bakal berlangsung di Stadium Bola Sepak Cheras, Kuala Lumpur berhadapan dengan Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM).

Apa yang menarik tentang konsert ini, selebriti-selebriti akan menyampaikan lagu-lagu yang pernah dipopularkan sendiri oleh allahyarham. Ini secara tidak langsung memberi peluang kepada peminat-peminat Allahyarham Dato’ Sudirman Haji Arshad untuk mengimbas kembali lagu-lagu yang menjadi siulan sewaktu masa dahulu.

No comments:

Post a Comment