Ads

Ads

Friday, July 27, 2012

Umie Aida Tempelak Abby Abadi


Sekali lagi, laman Twitter menjadi medan untuk sesetengah pihak meluahkan rasa tidak puas hati mereka terhadap sesuatu perkara. Terbaru pelakon versatil, Umie aida menempelak kenyataan yang dikeluarkan Abby Abadi dalam sebuah akhbar online, baru-baru ini.

MH Online siarkan kenyataan Abby Abadi yang menganggap selebriti yang telah berhijrah seperti dirinya mempunyai ruang bekerja yang terhad di bawah kerajaan sedia ada;

"Apabila anda berhijrah, ruang untuk anda berkarya secara kreatif adalah terhad, oleh itu kita perlukan drama dan filem yang Islamik. Selebriti seperti kami hanya akan bekerja di dalam dunia seni apabila ianya adalah sejajar dengan syariah Islam. Untuk itu, PR perlu menang dan membentuk kerajaan untuk merealisasikan dunia hiburan yang berdasarkan syariah."

Tidak bersetuju dengan kenyataan ini, melalui akaun twitternya, Umie Aida menganggap kenyataan yang dikeluarkan Abby Abadi sebagai cetek pemikiran.

Melalui beberapa lagi status di Twitternya, Umie Aida juga menggesa Abby Abadi agar tidak menggunakan politik dalam meyampaikan dakwahnya.

No comments:

Post a Comment